Тренінг «Місцеві вибори за новим Виборчим кодексом» у Мерефі | Center for Political Analysis «Observatory of Democracy»

Тренінг «Місцеві вибори за новим Виборчим кодексом» у Мерефі

29 серпня 2020 року у кіноцентрі «Спутник» міста Мерефа Харківської області Аналітичний центр «Обсерваторія демократії» в рамках проекту «Просування демократичного голосування в Східній Україні», що реалізується за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED), провів тренінг за темою «Місцеві вибори за новим Виборчим кодексом».

У тренінгу з посилення електоральної грамотності суб’єктів виборчого процесу щодо питань законодавчого регулювання за новоприйнятим Виборчим кодексом майбутніх місцевих виборів взяли участь представники громадського сектору та політичних партій, органів місцевого самоврядування, викладачі закладів освіти, діючі депутати та потенційні кандидати в депутати.

Тренери проекту – кандидат політичних наук Антон Авксентьєв та кандидат філософських наук Тетяна Чистіліна – ознайомили учасників тренінгу з новаціями Виборчого кодексу у частині проведення майбутніх місцевих виборів, змінами, які він несе для кандидатів та виборців, етапами та новими правилами виборчого процесу.

Отримані під час кожного з двох блоків тренінгу знання учасники закріпили виконанням тестових та інтерактивних завдань.

Тренінг проведений у рамках проекту «Promoting Democratic Elections in Eastern Ukraine», що реалізується за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED). Зміст публікації не обов’язково відображає точку зору NED і є предметом виключної відповідальності Аналітичного центру «Обсерваторія демократії».