Аналітична стаття як інструмент впливу: консультація з підготовки Public Policy Papers | Аналітичний центр «Обсерваторія демократії»

Аналітична стаття як інструмент впливу: консультація з підготовки Public Policy Papers

1 березня в прес-центрі «Накіпело» за запитом громадської організації, що поступив на консультаційну лінію Аналітичного центру «Обсерваторія демократії», експертами Центру була надана консультація з питань підготовки Public Policy Papers. У консультації, проведеної у форматі робочої зустрічі за круглим столом, взяли участь представники громадських об’єднань, активісти громадського сектору, представники експертної спільноти.

Під час консультації експерти Аналітичного центру «Обсерваторія демократії» розкрили прикладну значущість такого інструменту впливу громадських організацій і здійснення ними ефективної діяльності, як аналітична стаття, та презентували розроблені методичні матеріали з підготовки Public Policy Papers. Предметні питання за темою консультації, зокрема, щодо наявності кодів-класифікаторів для аналітичної документації в Україні, їх відповідності міжнародним стандартам, конкретних сфер застосування аналітичних матеріалів, шляхів пошуку потенційних замовників аналітичної продукції, різниці між інструментарієм інформування громадськості у рамках журналістського матеріалу та у тексті аналітичної статті поставили представники громадських організацій: «Єдність громадян» Ігор Бовцайло, «Єдине джерело» Олександр Міненков, «Українські студенти за свободу» Максим Широченков.

Опубліковано на порталі «Громадський простір»

Презентація з підготовки Public Policy Papers:

Public Policy Paper. Зміст, мета, функції

Public Policy Рaper. Структура та етапи створення

Public Policy Рaper. Стилістика та аргументація

Консультація проведена у рамках проекту, який реалізується за фінансової підтримки Європейського Фонду за Демократію (EED) та Уряду Канади